התאמה לבית קיים
כאן נבחן כיצד להפוך בית רגיל לבית חכם עם הכי פחות מאמץ וחסכון בעלויות..
לפני הכל נזכיר שמרכז של בית חכם הוא:
HUB - מחשב מרכזי
נתב WIFI + 4G - רשת WIFI פנימית וגישה לאינטרנט באמצעות מפעיל סלולרי (חובה כרטיס SIM). יכולת נוספת לשליחת SMS.
UPS - אל פסק לעבודה ללא הפסקת
נא לשים לב, לקוח שמעוניין להתקן מנוע חכם לברז מים מכין באופן עצמאי גישת חשמל למנוע מים ראשי של בית
בעיות יכולות לסבך את השינוי כאשר יש צורך להחליף מכשירים קונבנציונליים במכשירים חכמים. אנו מציעים גישה שלפיה אתה צריך לעשות מינימום עבודה מורכבת / יקרה. לדוגמא, אל תחליף את השקע בקיר, אלא השתמש בשקע חכם "נייד". איפה שלא תוכלו להתקין מתג חכם בקיר, אלא פשוט להבריג נורה חכמה. זה יחסוך משמעותית בעבודה של חשמלאי ויאיץ את ההתקנה של בית חכם.
למשל מתג תאורה.
אם הוא צורה סטנדרטית וקלאסית
ואז ניתן להחליף מתג כזה בקלות במתג חכם, מכיוון שהוא מאותו צורה
אם מותקנים לך מתגים מודולריים
אתה פשוט לא יכול להחליף אותם, בגלל שמתגים חכמים בגודל זה אינם מיוצרים.
אך גם כאן יש פיתרון. ניתן למקם את הבקר החכם בתוך קופסה עם מתגים מודולריים ו / או שקעים. פיתרון זה טוב וחסכוני מאוד, מכיוון שלבקר יש שני ערוצים, מה שאומר שבקר אחד הופך שני מתגים קונבנציונליים או שני שקעים או מתג אחד + שקע אחד לחכמים בבת אחת.
בקר חכם. מידות 49.3*46*24ממ
מה לעשות? שוברים את הקיר? לא, לפחות אם אתם לא מתכננים שיפוץ בכל מקרה. ישנן שלוש אפשרויות לממש תאורה חכמה: החלפת המתג, החלפת המנורות או התקנת בקר בין המנורות למתג. מה לבחור אם לא רצוי לשנות את המתג? אם יש רק מנורה אחת (שירותים, חדר כביסה, מקלחת, מחסן ...), אז הדבר הפשוט ביותר הוא להחליף מנורה רגילה למנורה חכמה,
זה לא דורש עבודת חשמלאי, פשוט להוציא מנורה אחת ולהכניס אחרת. אם יש מנורות רבות או שהפורמט של המנורה / גוף התאורה עצמו אינו מרמז על החלפה קלה, אנו מתקינים בקר ליד המנורה (אולי אפילו בתוך גוף התאורה). מידותיו קטנות 4.5x4x2 ס"מ (חצי חפיסת סיגריות).
אנו מציבים את בקרת הדוד בלוח החשמל (לדוד יש קו חשמלי ייעודי שממנו מופעל רק הוא). מתקנים מפסק (contactor) ובקר
אם נדרש לשלוט על הכיריים החשמליים ועל התנור (לכבות חשמל), אתה יכול להתקין contactor תלת פאזי בלוח החשמל. בקר אחד יכול לשלוט בשני מגעים - של דוד וכיריים חשמליים.
מזגנים נשלטים על ידי שלט רחוק, כך שאין צורך לנתק את החשמל. אנו מתקינים שלט רחוק חכם כך שיהיה אפשר לשלוט במזגן, לא רק להדליק ולכבות אותו, אלא גם להגדיר את מצב הקירור / החימום.
שלט זה רב שימושי. אותו שלט יכול לשלוט על כל המוצרים שנמצאים בהישג "יד" שלו
אולי בבית יש מזגן ישן ללא שלט רחוק אינפרא אדום. לא נותרו עוד אפשרויות פשוט לנתק אותו מהחשמל. ניתן לעשות זאת באמצעות שקע חכם או באמצעות מגע בלוח החשמל. במקרה זה, קיימת יכולת תוכנה לנתק את המזגן בזמן שהמדחס כבוי, כלומר, כאשר המזגן מושהה בקירור / חימום. זה מאפשר לך לכבות את המכשיר כשהוא כבר "לא עובד" בתפוקה מלאה.
לסיכום, אנו יכולים לומר כי השגת אותן מטרות יכולה להתממש בכמה דרכים שונות, בהתאם לתנאים הראשוניים ולהזדמנויות לחסוך כסף ו/או זמן.
.