תכנון בית חכם

לפני תכנון הבית החכם עליכם להבין מה אתם רוצים לקבל.

בית חכם אינו כלל כמו שהרוב המכריע של האנשים תופסים אותו, בהנחה שבית חכם הוא היכולת לשלוט במכשירים ביתיים מהסמארטפון שלך, כשלט רחוק. בית חכם אמור להקל על חיינו מבלי שנזכיר לו זאת ועוד יותר מכך שאנחנו עצמנו לוחצים על כפתורים ומפעילים פעולות.
עלינו להחליט אילו אזורים בביתנו אנו רוצים להפוך לאוטומטיים
שליטה במכשירים חשמליים, להפעלה וכיבוי בזמן לחיסכון באנרגיה, לבטיחות (ברזל, כיריים, ...)
תגובה למצבים מסוכנים: דליפת מים, עשן בבית
אבטחת בית: מצלמות, חיישני דלתות וחלונות, חיישני תנועה

ישנם שני סוגים של מכשירים בבית חכם: חיישנים ומבצעים.
חיישנים הם מקורות מידע. מדובר, למשל, בחיישנים לפתיחת דלתות / חלונות, דליפת מים, טמפרטורה, תאורה, עשן, תנועה / נוכחות, תחזית מזג אוויר, מיקום גיאוגרפי של אנשים (באמצעות GPS מהסמארטפון), צריכת חשמל (מד זרם) וכו '. חיישנים אלו מאפשרים לבית החכם להיות מודע למתרחש בו בבית ולהגיב בהתאםלמצב.

מבצעים הם מכשירים הניתנים לשליטה על ידי בית חכם. אלה הם מתגי תאורה מבוקרים, שקעים, שלט רחוק. שליטה (לשליטה במזגן למשל), מצלמות אבטחה, מנוע לסגירת מים (כתגובה לדליפה), צפירה, SMS / מברק / ...

אז אנחנו לוקחים את זה כמובן מאליו שבית חכם אינו שלט רחוק בסמארטפון, אלא משהו מתקדם יותר.
התוודענו לתתי מערכות האפשריות של הבית ומכשירים אפשריים.
בואו ניקח בחשבון את היכולות המשוערות של תת מערכות אלה:

נבחן את המזגן והדוד כמכשירים חשמליים מספיק חזקים, הפעלה בלתי מבוקרת, שיכולה להיות הפתעה לא נעימה כשמגיע חשבון החשמל. כמו כן, עבודתם הבלתי מבוקרת מובילה לבזבוז חסר טעם של המשאבים.


הדוגמה הבנאלית ביותר, אנחנו עוזבים את הבית וכשאנחנו מגיעים לעבודה אנחנו מתחילים להסתכל בסמארטפון מה נשאר מופעל בבית. מציאה כולל מזגן, אנו מתקשרים הביתה כדי לברר אם משתמשים בו (במזגן) או שהוא עובד לשווא וצריך לכבות אותו. זו אותה דוגמא ל"בית חכם" בו אדם בודק הכל בעצמו ומשתמש בסמארטפון כשלט רחוק במכשירים ביתיים. במקרה שלנו, הבית יראה באמצעות GPS שעזבתם את הבית בבוקר (יצאתם לעבודה, למשל), זה ישמש אות לבית שיש לבדוק את כל מכשירי החשמל. הוא מזהה שמזגן עובד ושאין תנועה בחדר, מכבה את המזגן בעצמו ושולח לך הודעה על כך. אפילו לא יהיה לך זמן להגיע לרמזור הקרוב ביותר, שלא לדבר על העבודה.

וכך בכל המערכות. המים במטבח דלפו, אנחנו לא מחכים עד שכל הבית יוצף, אנחנו סוגרים את הברז הראשי (שירות) ושולחים הודעות לכל המעוניינים.

עשן בבית / במטבח בלילה, מודלקת אזעקה כדי למשוך את תשומת הלב / להעיר את כולם בבית. אם אף אחד לא בבית, אנו שולחים הודעות.

במערכות אבטחה תוכלו להגיב גם בהתאם למצב, בין אם יש מישהו בבית, בלילה, ביום, רק ילדים בבית. הודעות ותמונות ממצלמות יישלחו ישירות למברקים או רק לענן או לשניהם בבת אחת.

החלונות פתוחים, אתה לא בבית ומתחיל לרדת גשם? הבית יסגור את התריסים והגשם לא יציף את החדר דרך החלון.

לכן, בהבנת מה, כיצד ומתי אנו רוצים לשלוט, עלינו לקחת בחשבון לא רק את בחירת המבצעים, אלא גם את בחירת החיישנים, משום שקבלת ההחלטות של בית חכם תלויה בהם, אילו פעולות לבצע ומה לא. כדוגמה, אנו רוצים להפעיל מזגן. ניתן לעשות זאת באמצעות שלט חכם (אפשרות מועדפת) או עם שקע מבוקר (פשוט כבה את המכשירים). עלינו להיות מסוגלים לברר אם המזגן עובד בזמן נתון, ניתן לעשות זאת על ידי מדידת צריכת הזרם או לפי מיקום וילון האוויר, כלומר. בנוסף לשלט / לשקע הרחוק, חיישן וילון או חיישן צריכת חשמל נדרשים.


הבא>>


.